Dichten van ‘het gat van Nieuwerkerk’

Dichten van ‘het gat van Nieuwerkerk’

Dichten van ‘het gat van Nieuwerkerk’

Zit je geld op? Ik kan je opvrolijken. Ga naar de site fruitmachine gratis spelen, speel en geniet van je winst! Na jaren van wachten en plannen maken wordt binnenkort door de gemeenteraad besloten om ‘het gat van Nieuwerkerk’ te dichten. Op de locatie langs de N59 wordt ruimte gemaakt voor 2 supermarkten een tankstation en nog eens 600m2 detailhandel. Voor Nieuwerkerk een prachtig plan. Voor de omliggende kernen zoals Oosterland en Bruinisse niet.

Doordat er 2 supermarkten naast elkaar komen gaat er een aanzuigende werking komen die oa ten koste zal gaan van de supermarkt in Oosterland. Verschillende rapporten die de afgelopen jaren in opdracht van de gemeente zijn opgesteld waarschuwen hier voor. Sterker hierin valt te lezen dat er voor het clusteren van de 2 supermarkten economisch geen ruimte is. Daarbij is deze ontwikkeling ook nog eens in strijd met Tij voor de Toekomst, de strategische visie van de gemeente.

Het CDA staat voor leefbare kernen waar zolang mogelijk mensen zelfstandig blijven wonen een goede supermarkt voorziening speelt hierin een cruciale rol. Voor Nieuwerkerk wordt hiermee een gat gevuld maar wordt hier niet in andere kernen een gat geslagen?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *