Ons Team

Ons Team

WIE ZIJN WE

Image Title
Zit je geld op? Ik kan je opvrolijken. Ga naar de site fruitmachine gratis spelen, speel en geniet van je winst! Na jarenlang in het college te zijn vertegenwoordigd zit het CDA momenteel vooralsnog in de oppositie.

Door opbouwend oppositie te voeren en met ” een permanente campagne”, gaan we er als Team CDA voor om na 19 maart weer aan de collegetafel aan te kunnen schuiven. Zodat we ons motto : Samen voor een sterk Schouwen-Duiveland ten volle met u en jij kunnen gaan waarmaken. En we hopen u dan ook te mogen ontmoeten op onze volgende ledenraad bijeenkomst.

LAATSTE NIEUWS

Daniel-1
Daniël Joppe

Als fractievooriztter ben ik bijzonder trots op ‘mijn team’. Team CDA is samengesteld vanuit alle lagen en vanuit alle hoeken van ons Schouwen-Duiveland. Net als ikzelf, zullen zij zich hieronder aan u/jou voorstellen en we hopen u/jou snel te ontmoeten.

Daniël Joppe, 41 jaar, getrouwd met Sanne en samen de trotse ouders van David (11) en Lucas (6). Wij wonen in hartje Zierikzee, boven onze Natuurwinkel De Zonnehoed. De afgelopen vier jaar als raadslid waren voor mij een tijd om te leren en waarderen.

Om nu met een geheel nieuw team u/jou te vertegenwoordigen in onze gemeente raad. Juist dat dagelijks persoonlijk contact met andere bewoners van ons Schouwen-Duiveland is wat mij drijft om als CDA, als Team CDA, er voor u/jou te staan!

marleen
Marleen van Kooten

Mijn naam is Marleen van Kooten, getrouwd met Willem van Kooten, wij wonen in Bruinisse. Samen hebben wij twee dochters ; Willemijne (23) en Emmelie (22), 4 jaar terug is ons gezin uitgebreid met pleegdochter Irene (18).

Mijn hart gaat sneller kloppen van onderwijs en begeleiding. Aan de Hogeschool Utrecht geef ik les aan volwassenen die zich willen specialiseren in de omgang met kinderen/jongeren met speciale ondersteuningsbehoeften. Daarnaast heb ik een pedagogisch coaching bureau; Kracht Inzicht. Wij vinden het als gezin belangrijk om naast ons werk een bijdrage te leveren aan de samenleving. Zo heeft mijn man jarenlang een bijdrage geleverd aan o.a. het plaatselijk jeugdwerk.

Nu is de eer aan mij om wat voor de inwoners van Bruinisse en ‘ons eiland’ te betekenen. Graag wil ik als vertegenwoordiger van TEAM CDA luisteren naar wat er onder de inwoners op ons eiland leeft als het gaat over onderwijs en zorg.

jan
Jan Bijdevaate

Goedendag, Jan Bijdevaate – geboren 1946, gehuwd met Gunni en wonend te Zierikzee. Ondernemer/adviseur.
Ik heb bewust gekozen voor de CDA omdat onze partij de meeste aandacht heeft voor familie en gezinssituatie, wat voor mij zeer constructief overkomt. En daardoor de beste bijdrage kan leveren aan onze samenleving.

Als ik zal worden gekozen in de gemeenteraad, wil ik mij vooral inzetten voor diegenen die hulp nodig hebben de juiste weg te vinden in onze gemeente. Om ze verder op weg te helpen en zo samen aan een sterk eiland te kunnen werken.

Marieke Braber-Schot

‘Goeiendag, ik ben Marieke Braber-Schot.

Geboren en getogen op de Kaoie in Zierikzee, vanaf 1978. Nu woon en werk ik in Renesse samen met mijn man John op onze Camping Zonnedorp, samen met onze dochters van 11 en 13 jaar. Tja, en dan wordt je gebeld met een vraag die je niet aan ziet komen, en dan zeg je ; Ja, maar eerst eens kijken, leren en luisteren….maar gaandeweg word je steeds enthousiaster.

Team CDA-SD betekent voor mij een nieuwe uitdaging waarin ik veel zin heb. Van tuus uut ok altied geleerd : nie enkel an j’n eigen dienke, mar eerst an die ander!! En dat is precies wat ik voor ogen heb, vanuit ons bedrijf als recreatieondernemer en als kerkelijk betrokken dorpsbewoner op ons prachtige eiland. Waar we samen mogen (be) leven. En weet u d’r is altied weh tied voe een praetje of een bakje, ik zah wé luustere…. dus tot gauw eeh!

jose
Jose Schikker-Hoekman

Hallo, ik ben Jose Schikker-Hoekman. Niet een geboren maar wel een getogen Bruse (en ja…dochter van de melkboer!) Ik ben 36 jaar, getrouwd met Wout en moeder van Emma (11) en Wessel (8).

Kerkelijk meelevend en in de ‘visjeskerk’ op ons dorp. En ondertussen al heel wat jaartjes werkzaam bij Duivelands Meubelhuis in Bruinisse. De ‘drive’ om in Team CDA te stappen is dat ik niet langer aan de kant wil staan, maar actief mee wil denken voor ONS eiland Schouwen-Duiveland. In de toekomst hoop ik voor u/jou een ware volksvertegenwoordiger te zijn, die goed luistert naar wat u/jij te zeggen hebt!

jaap-jan
Jaap Jan op’t Hof

Jaap Jan op ‘t Hof uit Sirjansland. Net buiten het mooie, actieve dorpje Sirjansland woon ik al 47 jaar op mijn ouderlijke boerderij. Inmiddels met mijn vrouw en twee kinderen. Gezamenlijk met mijn broer runnen wij de boerderij. Het is een traditioneel akkerbouwbedrijf.

Uiteraard ligt de landbouw mij na aan het hart. 70% van de oppervlakte van ons eiland wordt door boeren beheerd. Een grote verantwoordelijkheid. je wilt er het beste van maken, zoveel mogelijk voedsel produceren voor de wereld maar ook zorgen dat je het duurzaam beheerd, toekomstgericht. Laten we de aarde niet uit putten. Als betrokken lid van de PKN gemeente Nieuwerkerk spreekt mij de boodschap van het CDA erg aan.

De visie van goed rentmeesterschap, omzien naar elkaar dichtbij en veraf, solidariteit en iedereen is verantwoordelijk zijn steentje bij te dragen. Ik ga een nieuw avontuur aan, doet u ook mee!